Momentum

Mijn Momentum!

Yep, hier gaan we dan: volgend weekend zijn we twee trotse deelnemers van het langverwachte Momentum Weekend van het Carl Van de Velde Instituut.
In september stond er onverwachts een medewerker van Carl Van de Velde voor onze deur. Of de zaakvoerder thuis was. Nee, Geert was net naar een klant. Heel enthousiast en spontaan begon de jongeman –Tom, blijkbaar- uit te leggen dat hij ons huis bijna voorbij gereden was maar dat hij toch nog was teruggekeerd omdat hij de banner van ‘All-Inside Interieur” had zien hangen. Hij reed in de streek rond om ondernemers uit te nodigen voor het avondseminar ‘De mindset van Topondernemers’.
Waar had hij het in godsnaam over? Maar kom, zijn enthousiasme werkte aanstekelijk en ik vroeg verwonderd naar wat verduidelijking over datgene waar hij zo vol lof over praatte. Ik zou hem binnenvragen, maar onze groot uitgevallen border collie pup werd toen nogal snel door het dolle heen wanneer hij nieuwe mensen zag, dus ik verontschuldigde  me. Doorheen de glazen deur kon Tom de hond zien, een mooi beest met een gretige blik… Aan de deur spraken we gauw de praktische zaken af en ik beloofde het er met Geert over te hebben…

Zogezegd zogedaan, en enkele dagen later namen Geert en ik deel aan het bijzonder inspirerende avondseminar. Als stimulans voor Geert en zijn zaak, vond ik het een fantastische ervaring! Zelf was -en ben- ik immers niet meer professioneel actief door een invaliderende chronische ziekte. Die avond aanwezig zijn was een hele uitdaging voor mij. Jaren heb ik immers te bed gelegen, in de rolstoel vervoerd geweest naar iets wat écht eens moest –want voor ’t plezier moest ik niet rechtzitten en vervoerd worden, de pijn en misselijkheid waren ondraaglijk. Jaren volgde ik een revalidatie die heel geleidelijk aan zijn vruchten begon af te werpen. Tom Renders bleek de juiste man op het juiste moment aan onze voordeur: het avondseminar was voor mijzelf succesvol verlopen: ik had de hele tijd kunnen zitten, zelfs even kunnen rechtstaan, de sfeer en het enthousiasme kunnen opsnuiven, gesprekken aangegaan (“jaja Tom, wij zijn die mensen met die mooie hond”), voor mezelf de bevestiging gevonden dat ook ik een winnaar was door mijn revalidatie zo moedig en volhardend te hebben doorgezet en hierdoor nu eindelijk ook buitenshuis in de mogelijkheid verkeerde om af en toe nieuwe uitdagingen aan te gaan!

Geïnspireerd door het avondseminar en het gedachtengoed van Carl Van de Velde, maakten Geert en ik nieuwe toekomstplannen voor All-inside. Ondanks mijn beperkingen en het feit dat ik economisch niet rendabel functioneer, vervul ik achter de schermen de belangrijke rol van steunende vrouw en meedenkende wederhelft… een rol die Geert bijzonder apprecieert. Hij blij met mijn inbreng, ik blij met zijn dankbaarheid: een win-winverhouding in onze relatie!

Dit alles lag nogal binnen de lijn van mijn verwachtingen van het avondseminar. Zelf ben ik vroeger immers vaak bezig geweest met zelfontplooiing, bijscholing en noem maar op. Ik weet hoe inspirerend goede informatie in combinatie met een goede spreker kan werken. Wat ik echter niet had verwacht, is dat het bij mijzelf ook een professionele droom triggerde. Gaandeweg kreeg die droom vorm en nu nog worden mijn subdoelen gevormd en hervormd. Ja, ik zou beginnen schrijven! Ik, die jaren niet meer kon praten, lezen of voor een beeldscherm zitten. Ik, die mijn post vroeger steevast door Geert moest laten lezen en mijn doktersdossiers moest laten opvolgen. Ik, die voor alles hulp nodig had en mijn bed in de woonkamer had staan. Ik, die enkele uren per dag volledig knock-out was en letterlijk niet op mijn eigen benen naar buiten kon. Waar zou ik dan over gaan schrijven? Ah, dààrover begot!
In de toekomst zal je mijn schrijfsels in column kunnen lezen op ‘mijnherstel.be’

Elke week schrijf ik minimum een kwartiertje. Kan ik meer, dan doe ik meer. Want zo zit mijn revalidatieschema in elkaar: hoeveel ik doe, hangt af van wat mijn lichaam aankan.
Nog enkele administratieve verplichtingen afhandelen alvorens ik ga publiceren, onze trouwdag organiseren en ons zoontje helpen met een goede start van het eerste leerjaar en I’m ready to go!

Wordt vervolgd… Ik kijk ernaar uit! Jullie ook?

Lies x

©MijnHerstel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s