Welkom

Hallo Beste Lezer,

Van harte welkom op mijn blog met columns!

Ben je geboeid door items rond lifestyle, gezondheid, genieten en de kleine dingen in het leven – die in werkelijkheid wel eens de grote dingen zouden kunnen zijn?
Dan kan je bij het lezen van deze blog vast en zeker je hart ophalen 😉

DSCF0072
Mijn naam is Lies.
Ik ben een creatieve duizendpoot, hoewel mijn pootjes niet meer werken zoals ze zouden moeten.

Via mijn columns deel ik met het allergrootste plezier enkele thema’s waar ik op mijn weg naar herstel mee te maken krijg.

 

Sinds mijn tienerjaren werd ik geleidelijk aan meer en meer geplaagd ziekte en pijn. Ik ben er -ondanks mijn steeds groter wordende beperkingen- in geslaagd een diploma verpleegkunde te halen en enkele jaren te werken. Eigenlijk ben ik zelfs 2/3 vroedvrouw en 3/3 verpleegkundige, maar dàt verhaal is voor een andere keer 😉

Met een immuniteit die niet doet wat ze wél moet doen, en wél doet wat ze niet moet doen, raakte ik steeds erger verzwakt. Op een gegeven moment moest ik noodgedwongen mijn job loslaten en werd ik langdurig arbeidsongeschikt.

In 2008 kreeg ik officieel de diagnose CVS te horen en vanuit een zelfredzaamheid onder het nulpunt, startte ik een doorgedreven revalidatie. Jammer genoeg was ik tegen die tijd al enorm verzwakt en doordat ik van zo onnoemelijk ver kwam, heeft het meer dan vier jaar geduurd vóór ik met merkbare beterschap naar buiten kon treden: de jarenlange ziekte die mijn intussen horizontaal geworden leven beheerste, raakte stap voor stap op de achtergrond terwijl er steeds meer ruimte om zelfstandig en verticaal mijn dagen te beheren!

Jaren later bleken veel van mijn symptomen te passen in het kader van de zeldzame spierziekte Hyperkaliëmische Periodieke Paralyse, een spoor dat tot op heden nog steeds klinisch onderzocht wordt.

Ik heb in mijn herstel verschillende fases gekend en elke fase van herstel had zo zijn eigen aandachtspunten en uitdagingen.
Geduld, de wil om beter te worden en blijven doseren waren steeds dé sleutelbegrippen waar het om draaide. Ook nù nog beoefen ik dagdagelijks de kunst van doseren en variëren, van rusten en bewegen. Het leven hoeft niet perfect te zijn om er het beste uit te halen 😉

Met een ondertussen groter geworden flexibiliteit en souplesse, deel ik in deze fase van mijn herstel graag mijn uitdagingen en mijn positieve ervaringen rond mijn andere levensstijl. Met de schrijfsels van MijnHerstel wil ik anderen inspireren om ondanks tegenslagen het beste van hun leven te maken en kracht te putten uit de kleine, mooie dingen in het leven.

Wat mij ertoe bracht om te beginnen schrijven kan je lezen in ‘momentum’ en ‘Blogbegin’.

Neem even de tijd om te genieten van deze boeiend geschreven columns die symbool staan voor de innerlijke kracht en het doorzettingsvermogen van mensen met chronische gezondheidsuitdagingen!

 

Veel plezier,
Lies x

©MijnHerstel

Advertentie

9 gedachtes over “Welkom

 1. Nou ik ga je volgen en ben benieuwd naar meer..

 2. Hallo Lies,
  Ik vind het moedig dat je je verhaal en ervaringspad via deze blog neerschrijft.
  Benieuwd naar meer!
  Warme groet
  Sofie

 3. Lieve Lies,
  Dit alles bevestigt nog eens dat jij een prachtig en sterk mens bent!!!! (een mens die ik heel graag zie trouwens;)
  Nieuw is je schrijftalent dat me met verstomming slaat en ook zeer vaak in traantjes achterlaat….Het is me allemaal meer bekend dan ik zelf zou willen.
  Vol bewondering ga ik je blogs proberen volgen en hoop ik ook mijn pad naar herstel verder te vinden.
  knuffels,

  Nicky

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s